diumenge, 9 de març del 2014

xerrada a la UAB: Pot haver-hi prosperitat sense creixement econòmic?

Conferència a la Universitat Autónoma de Barcelona , en anglès
Lucas Chancel impartirà una conferència a l'ICTA 06.03.2014 Divulgació  -  L’investigador Lucas Chancel, investigador de l’Institut du développement durable et des relations internationales (Iddri) i professor de Sciences Po, ha estat convidat per l’ICTA per presentar els resultats de l’informe “A post growth society for 21str Century. Does prosperity have to wait for the return of economic growth?”. La xerrada tindrà lloc el proper dijous, 13 de març, a les 12,30 h, a la sala de graus II de la Facultat de Ciències.

“Més enllà de la crisi econòmica, la literatura científica demostra que la capacitat dels països industrialitzats de restaurar l’alt creixement econòmic registrat fins ara és molt incerta, però això no vol dir que haguem de renunciar a la prosperitat”, explica Lucas Chancel.

En la conferència que impartirà a l’ICTA, l’investigador aprofundirà en aquesta afirmació, presentant els resultats de l’informe “A post growth society for 21str Century. Does prosperity have to wait for the return of economic growth?”, del qual és un dels autors.

En l’informe Lucas Chancel ha estudiat les vinculacions entre mediambient i macroeconomia per veure l’impacte que la davallada del creixement econòmic pot tenir en els nivells de prosperitat dels països més industrialitzats. “Els problemes mediambientals es veuen de vegades com una oportunitat per esperonar una nova revolució industrial que comporti creixement econòmic, però també com una limitació que pot ralentitzar-lo”, explica.

L’estudi confirma que qüestions com el recursos energètics, el cost de les energies renovables o els canvis en l’estil de vida, reduiran significament el creixement econòmic durant les pròximes dècades, però això no implica renunciar a la prosperitat tal com l’entenen les democràcies europees.

“Les relacions entre ocupació, protecció social, igualtat i benestar, d’una banda, i el creixement econòmic, d’altra, són menys estretes del que es pensa generalment. En un context de baix creixement es fa més difícil reduir les desigualtats econòmiques i finançar la protecció social, però el nostre estudi mostra que es pot garantir la prosperitat en un món “post-creixement” amb més acció política i un major nivell de deliberació i arbitratge, beneficiosos per a tota la societat”, conclou.

Informe “A post growth society for 21str Century. Does prosperity have to wait for the return of economic growth?”
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada