dijous, 19 de gener del 2012

Els límits de les energies renovables

Adjuntem el link a una entrevista radiofònica a Pedro Prieto, Antonio Turiel, Rafael Íñiguez y Francisco Villatoro sobre un article relatiu als límits de les energies renovables que serà publicat pròximament a la revista Energy Policy . L'entrevista és mol llarga però val la pena per la seva profunditat.

Traduïm el resum   de l'article esmentat:

Els autors proposen un mix d’energies renovables sense la utilització de materials escassos com  alternativa global als combustibles fòssils.  El mix consisteix en una combinació de turbines eòliques en terra i mar, estacions termosolars i dispositius adherits als aerogeneradors marins. L’energia solar fotovoltaica podria contribuir al mix si la seva dependència als materials escassos finalment es pot resoldre.
S’estudien les àrees de distribució més adequades per a les centrals elèctriques, així com l'espai requerit.  També s'estudien  els requisits materials per al transport i la  generació d'energia  i per a alguns sistemes de transport futurs.  Es compara la quantitat  de coure, alumini,  neodimi,  liti, níquel, zinc i platí  necessaris per a la solució proposada amb les reserves disponibles.
La conclusió de l’estudi  és que  l'alternativa als combustibles fòssils proposada,  encara que  tècnicament és factible,  pot significar que hi puguin haver limitacions  per a la flota de vehicles del futur en els materials liti, níquel i platí si no s’implanten  sistemes de reciclatge mundial i no es desenvolupen les bateries de zinc- aire recarregables. La proposta també comporta  la utilització del  60% de les reserves actuals de coure.

En resum, la implantació de les energies renovables com alternativa als combustibles fòssils pot  arribar a tenir limitacions  físiques  a llarg termini que impossibilitarien el creixement exponencial del consum d’energia al que actualment estem habituats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada