dijous, 6 d’octubre del 2016

“Un nou paradigma econòmic per a una Catalunya sostenible”

Resum de la conferència del Jeremy Rifkin a Sant Cugat publicat per  COAMB
La Tercera revolució industrial

Jeremy_Rifkin_Sant_Cugat

El sociòleg i economista nord-americà Jeremy Rifkin va oferir ahir una conferència a Sant Cugat sota el títol “Un nou paradigma econòmic per a una Catalunya sostenible”. Durant la seva conferència, Jeremy Rifkin va defensar la necessitat d’impulsar una “tercera revolució industrial” davant l’esgotament de les primeres dues primeres revolucions, basades principalment en l’ús de combustibles fòssils i per tant poc respectuoses amb el medi ambient. “Cal una nova visió econòmica i s’ha de fer de pressa, hem d’abandonar la cultura dels combustibles fòssils si volem evitar el precipici”, va assegurar Rifkin, que a la vegada també va alertar dels efectes imminents del canvi climàtic.
Segons Rifkin, el nou paradigma econòmic ha de néixer fusionant la tecnologia d’internet i les energies renovables. “Les noves tecnologies de comunicació, les noves fonts d’energia i les noves modalitats de transport ho canviaran tot. En deu anys estarà tothom connectat i tots nosaltres estarem produint i compartint energia pràcticament a cost zero”, va dir Rifkin, que també va remarcar que “per això ens cal un canvi de mentalitat i anar cap a una economia de compartir, de cooperar. Aquest nou paradigma implicarà un canvi de la concepció de llibertat, de poder i de sentit d’identitat”.
Finalment, Rifkin va assegurar que Catalunya pot protagonitzar aquesta “tercera revolució industrial”. “Conec Catalunya”, va dir Rifkin, “he vist els plans de desenvolupament i són bons. Sou experts en involucrar la comunitat. No us preocupeu per l’estat regulador, comenceu a crear i gestionar”, va subratllar.
Per part del COAMB, es va participar com a oients en l’acte, al qual van assistir el vicepresident, Josep Escarrà, la vocal de relacions institucionals, Gemma López, i el vocal de les comarques gironines, Marc Vilahur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada