dimecres, 10 de setembre de 2014

Jornades ecologistes a Girona


3 JORNADES. ECOLOGISTES.net
ALIMENTS_1
JORNADA D’APROFITAMENT A SANTA EUGÈNIA DE TER    Dissabte 06/09 a Can Ninetes i la Plaça del Barco                  En el marc de la Festa Major de Santa Eugènia de Ter
TALLER D’APROFITAMENT D’ALIMENTS
Horari: 9-12h.Cuina de Can Ninetes.
La cuina d’aprofitament permet fer receptes amb aliments que estan a punt de fer-se malbé però que encara són saludables i es poden aprofitar. La Mercè Alabarce (Associació Menjadors Ecològics) ens ensenyarà a través de demostracions en directe (show-cooking) com treure el màxim profit a la nostra nevera per no haver de llençar ni una sola engruna. Inscripcions fins el 3 de setembre.
DINAR SOLIDARI D’ALIMENTS RECUPERATS20131116_103031
Horari: 12:30-16h. Plaça del “Barco”.
Arrossada popular finançada amb donatius de comerços i mercats locals. L’àpat anirà a càrrec del col·lectiu Escudella Solidària-Cuinem Juntes i estarà obert a totes aquelles persones que hi vulguin participar. A canvi, es demanarà als assistents que portin aliments de llarga durada per a ser donats a l’entitat. Àpat sense residus! Recorda portar els teus plats i coberts!
JORNADA D’APROFITAMENT A SANT NARCÍS
Dissabte 20/09 a la Plaça Assumpció
MERCANATUS DE SEGONA MÀ PEL MEDI AMBIENT.
Horari: 10-18h
Mercat d’objectes de segona mà gestionat pels NATUS a partir dels donatius de simpatitzants de l’entitat. L’objectiu d’aquesta activitat és recaptar fons per a les campanyes en defensa del medi ambient de les comarques gironines. Durant tot el mes de setembre, tothom qui vulgui podrà fer arribar a la nostra entitat articles de petites dimensions en desús (mobles, roba, llibres, aparells de cuina, etc.) per a revendre’ls a preus simbòlics i generar fons per contribuir a la nostra lluita i donar suport a les tasques de defensa jurídica i reivindicativa dels NATUS.
ESPECTACLE INFANTIL “QUEVIURES” de DEPARRANDA:DEPARRANDA
Horari: 12-13h
Balls, cançons i jocs infantils per a fomentar una alimentació sana i local. Patrocinat per Cafè Le Bistrot.
DINAR SOLIDARI D’ALIMENTS RECUPERATS
Horari: 12:30-16h
Repetició de l’arrossada popular d’Escudella Solidària-Cuinem Juntes. Àpat sense residus! Recorda de portar els teus plats i coberts! Amb les mateixes condicions de participació.

XERRADA I TERTÚLIA SOBRE EL MALBARATAMENT ALIMENTARI 
Horari: 17:00-18:30h
Conferència a càrrec de Carles Soler (Associació Menjadors Ecològics) amb la que podrem entendre els impactes que té el malbaratament alimentari dels països desenvolupats sobre els països en desenvolupament i molts altres conflictes ètics i mediambientals que comporta. L’activitat també inclourà tastets del Club Cerveser Can Navarra i formatges artesans La Balda.
PERFORMANCE ARTÍSTICA-INFANTIL AMB RESIDUS
Horari: Tot el dia
Activitat dirigida als nens i nenes del públic amb la intenció de construir artesanies i un mural de grans dimensions amb residus d’envasos alimentaris juntament amb les artistes Judit Iglesias i Irene Sánchez. Important: els participants hauran de portar diversos envasos alimentaris de casa (ampolles de beguda, tetrabricks,etc.) NETS i BUITS.
cartellJORNADA “EL DECREIXEMENT: UNA REALITAT EMERGENT”
Dimecres 24/09 a la Facultat de Lletres-Campus Barri Vell. UdG
TRES PONÈNCIES BREUS “El DECREIXEMENT:UNA REALITAT EMERGENT”
Horari: 16-17:15h
A càrrec de:
- Antonio Turiel – Promotor del Manifest “Darrera Crida”;
- Neus Casajoana – Coautora del Llibre “Hacia un nuevo modelo económico social, sostenible y estacionario”.
- Anna Fernández – SETEM i XES (Xarxa d’Economia Solidària). Presentació del projecte “pam a pam“.
TALLER: MAPPING D’EXPERIÈNCIES LOCALS
Horari: 17:30-19:00h
Trobada i taller d’iniciatives de creixement i/o economia alternativa a les comarques gironines.
PASSI DEL DOCUMENTAL “TASTE THE WASTE” de Valentin ThurnTaste the waste
Horari: 19:15-21h
Documental sobre l’aprofitament dels aliments recuperats i col·loqui.

3 Jornades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada