dissabte, 2 de juny del 2012

Economia VERDA? Futur NEGRE!


JORNADES INTERNACIONALS prèvies a RÍO+20
BARCELONA // 1-3 juny 2012
La propera Cimera de la Terra Rio+20, anomenada oficialment Conferència de les Nacions Unides sobre el Desenvolupament Sostenible, , se celebrarà del 20 al 22 de juny de 2012 a Rio de Janeiro, Brasil.
Vint anys després de la primera Cimera de la Terra (1992), el món és més injust, i l’atur, la pobresa i l’exclusió social han augmentat. Es continuen generant guerres i conflictes armats, i la militarització sembla que no té aturador. Així mateix, la situació ambiental del planeta és molt més insostenible i la degradació dels ecosistemes està arribant a extrems irreversibles. Ens trobem en una crisi global sense precedents.
La Conferència Rio+20 tindria una oportunitat rellevant d’imprimir a la política internacional un canvi de rumb que ens allunyés de manera radical de l’actual model que causa els greus desequilibris als que s’enfronta la humanitat. Però el concepte proposat per l’ONU i pels poders dominants per a Rio+20 és el d’Economia verda que, amb l’intent de maquillar de “verd” el capitalisme neoliberal, suposa una volta de clau més vers la privatització i la mercantilització dels béns comuns, de manera que dóna continuïtat a un sistema d’explotació i discriminació i generador d’injustícies. Problemes que ens afecten a Catalunya directament (com són el canvi climàtic, la privatització del cicle de l'aigua i els transvasaments, la dependència energètica, el control multinacional agroalimentari, la crisi agrària, la sobreexplotació pesquera, entre d'altres) s’agreujaran sota la liberalització comercial dels béns i dels serveis ambientals que pretén legitimar l'Economia Verda, a la qual cosa també contribuirà l'impuls de nous instruments de mercat i la creació de nous fons internacionals en benefici del sistema financer i corporatiu multinacional.
En oposició a la seva Economia Verda i com a procés d’articulació històrica i convergent de lluites locals, regionals i globals davant els processos de mercantilització i privatització del planeta, la societat civil global organitza la Cimera dels Pobles Río+20 per la Justicia Social i Ambiental (15-23 de juny). Aquesta cimera paral·lela pretén transformar Rio+20 en una oportunitat estratègica per denunciar els greus problemes del planeta i mostrar les alternatives per continuar ampliant la força política de la ciutadania organitzada.
En aquest marc de mobilització social global, organitzacions i xarxes de l’Estat espanyol hem constituït l'Aliança: ECONOMIA VERDA? FUTUR NEGRE!, Aliança per una alternativa ecològica, social i urgent al Capitalisme.
Per aprofundir en el debat sobre la crisi global i el concepte d’economia verda, desenvolupar estratègies per enfortir les lluites comunes i ampliar l’articulació social a l’Estat espanyol de cara a Rio+20 i més enllà, l'Aliança convoca a unes JORNADES INTERNACIONALS prèvies de l’1 al 3 de juny a Barcelona, així com a una assemblea de mobilització i estratègies (Local: Nova - c/ Plaça Catalunya, núm. 9, 4t 2a -cantonada Rambla de Catalunya).
A les jornades comptarem amb la participació d’activistes i organitzacions, tant de l’Estat com internacionals, amb qui es compartiran les crítiques, les resistències i les alternatives al concepte d’economia verda i a favor de la justícia social i ambiental.
Aquí podeu trobar-ne el PROGRAMA.
Per fer les inscripcions a les jornades (gratuïtes), cal omplir aquest formulari

A més, us volem convidar a sumar-vos a aquest procés a través de diverses opcions:
  • Adherint-vos a l'Aliança ECONOMIA VERDA? FUTUR NEGRE!, Aliança per una alternativa ecològica, social i urgent al Capitalisme (organitzadora de les jornades) enviant un correu a educacion@acsur.org o omplint aquest formulari
  • Participant a les jornades internacionals, i molt especialment a l’assemblea de mobilització i estratègies del 3 de juny.
  • Fent difusió del programa entre els vostres contactes.
Esperem poder comptar amb vosaltres. Per a qualsevol pregunta, no dubteu a contactar amb nosaltres.
Gràcies i una forta abraçada,
ECONOMIA VERDA? FUTUR NEGRE!
Aliança per una alternativa ecològica, social i urgent al Capitalisme

http://alianzaeconomiaverdefuturonegro.wordpress.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada